![Gingerbread Mousse Phyllo Cups Gingerbread Mousse Phyllo Cups](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb5b7b7122c893707cce8e4ecc0aa5d1/Derivates/51ac3a48dffe5d8776362e2f72e508a6776767c9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Phyllo Cups
- 4 oz unsalted butter, diced (1 in.)
- 5 sheets phyllo dough
Filling
- 8 oz cream cheese, diced (1 in.)
- 1 oz heavy whipping cream
- 1 oz sugar
- ½ oz molasses
- ¾ tsp ground cinnamon
- ¾ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 pinch salt
- 1 tsp vanilla extract
- 2 - 3 oz ginger snaps, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 417.9 kJ / 99.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 78.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10 min
Thick and Creamy Custard
15min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4 Std. 20 Min
Classic White Cake
1h 30min
Beer Marinade
10 min
Orange Blossom Honey Fresh Cheese
35 min
Non Stick Paste
5 min
Strawberry Macaroons
50 Min
Crème Caramel
3h 50min
Crispy Donuts
2h 30min
Berry Granola
45 Min