Bundt fără gluten, cu vanilie și glazură de lămâie

Bundt fără gluten, cu vanilie și glazură de lămâie

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 porții

Składniki

Prăjitura Bundt
  • unt nesărat tăiat în bucăți
    220 g
  • mix de făină fără gluten plus pentru presărare
    50 g
  • ouă
    4
  • zahăr extrafin
    280 g
  • ulei din sâmburi de struguri
    1 lingură
  • amidon de porumb
    200 g
  • praf de copt fără gluten
    1 linguriță
  • extract natural de vanilie
    2 lingurițe
  • sare
    1 priză
Glazura de lămâie
  • zahăr pudră, fără aditivi
    150 g
  • zeamă de lămâie
    10 - 20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 54.3 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 1214.6 kJ / 289.2 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...