Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta de caju
- 100 g zahăr brut de trestie
- ½ păstaie de vanilie, tăiată în bucăți (2 cm)
- 200 g caju crud
- 2 ½ linguriță agar-agar
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 500 g apă
Sos de zmeură
- 30 g zahăr brut de trestie
- 200 g zmeură congelată, decongelată, zeama dată deoparte
- 20 g zeamă de lămâie (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 11.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salată de legume coapte cu sos de caju
2h 45min
Gem de căpșune și soc
35 Min
Zinger cu ananas și ghimbir
10min
Jeleu de merișoare
Brak ocen
Cocktail de mere, căpșune și ghimbir
5 min
Affogato cu banane coapte
Brak ocen
Înghețată cu sirop de arțar și nuci pecan
26h 30min
Unt cu lămâie și capere
Brak ocen
Înghețată marmorată
11 godz. 30 min
Sos Alfredo cu anghinare
45min
Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli
1 Std. 35 Min
Lapte de pasăre
40min