Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- máslo, změklé, na vymazání
-
2 - 4
polévkové lžíce třtinového cukru
lub 2 - 4 polévkové lžíce hnědého cukru - 700 gramů švestek, zralých, ale pevných, bez pecky, svisle rozpůlených
- 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- 80 gramů krupicového cukru, plus navíc 1 polévková lžíce na švestky
- ½ vanilkového lusku, pouze semínka (viz Tip)
- 2 vejce
- 100 gramů plnotučného mléka
- 50 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 65 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 - 2 polévkové lžíce moučkového cukru, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 132 mg
Alternatywne przepisy
Scones
30 min
Citrónový japonský cheesecake
1 godz. 45 min
Čokoládové tyčinky s dýní a špaldovými vločkami
1h 10min
Ombré lívanečky s krémem z arašídového másla
1 Std.
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40min
Vanilkovo-malinová zmrzlina ze skyru (nízkotučná)
10h 15 min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1h 25min
Jehněčí klobása
3 godz. 30 min
Mango lasi pralinky
Brak ocen
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6 Std.
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1h 30min