Vegan appeltaart met crumble en meringue

Vegan appeltaart met crumble en meringue

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porties

Składniki

Veganistische taartbodem
  • gepelde amandelen
    65 g
  • suiker
    80 g
  • bloem
    460 g
  • olijfolie
    40 g
  • ijskoud water
    210 g
  • bakpoeder
    ½ tl
  • zout
    2 - 3 snuifjes
Appelvulling
  • appels geschild, ontpit, in vieren gesneden
    1400 g
  • kaneelpoeder
    1 el
  • vers geperst citroensap
    2 el
  • maïzena (zetmeel)
    1 el
  • vloeistof uit een blikje kikkererwten (aquafaba)
    150 g
  • suiker
    130 g
  • ciderazijn
    ¼ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 29.9 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 863.1 kJ / 206.3 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...