
Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreies Faltenbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Portionen
Składniki
-
Wasser400 g
-
Zucker½ TL
-
Hefe42 g
-
glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Flohsamenschalen2 TL
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten45 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen½ TL
-
Oliven, grün, entsteint100 g
-
Oliven, schwarz, entsteint100 g
-
getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft100 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Mozzarella in kleinen Würfeln100 g
-
Pfeffer zum Würzen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
251 kcal /
1049 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
388 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Glutenfreies Backen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy