Glutenfreies Faltenbrot

Glutenfreies Faltenbrot

3.6 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Hefe
    42 g
  • glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Flohsamenschalen
    2 TL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    45 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Oliven, grün, entsteint
    100 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    100 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    100 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Mozzarella in kleinen Würfeln
    100 g
  • Pfeffer zum Würzen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 251 kcal / 1049 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 388 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...