Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ 茶匙 葛縷子
- 3 粒 蒜頭
- 3 枝 新鮮巴西利, 只取葉子
- 3 枝 新鮮馬郁蘭, 只取葉子
- 1 片 萊姆皮 (1 x 3公分)
- 450 克 洋蔥, 切半
- 30 克 油
- 1000 克 牛肉塊, 切塊(3x3公分)
- 30 克 蕃茄泥
- 10 克 黃芥末
- 1 大匙 匈牙利甜紅椒粉
- 1 大匙 匈牙利辣紅辣椒粉
- 2 片 乾燥月桂葉
- 1 塊 肉類高湯塊 (可溶於0.5公升水) 或是自製高湯
- 2 茶匙 鹽, 可多備一點
- 400 克 水, 可多備一點
- 500 克 義大利寬麵 (鳥巢麵)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2476 kJ / 592 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 17 g