Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta il giorno precedente
-
burro, non salato, morbido q.b. per
imburrare - farina, q.b. per cospargere
- 100 g di cioccolato bianco, a pezzi
-
20
g di acqua
lub 20 g di rum - 4 uova
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi
- 100 g di panna acida
- 140 g di zucchero
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina
- ½ bustina di lievito in polvere
Cake svizzero
- 4 uova
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi
- 100 g panna acida
-
2
bustine di colorante alimentare, liquido, rosso (circa
40 g) - 150 g di zucchero
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina
- ½ bustina di lievito in polvere
-
zucchero a velo, q.b. per
spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 32 mg
Alternatywne przepisy
Riso casimiro
45min
Panna cotta
6h 15min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Besciamella
15min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Crème caramel al cioccolato
1h 30min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Purea di patate
45min
Crêpe
1 Std. 15 Min