Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz boneless beef chuck roast, cut into pieces (2 in.)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 - 3 garlic cloves, halved
- 1 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, cut into wedges (1 in.)
- 5 sprigs fresh thyme (opcjonalnie)
- 24 oz beef stock
- 1 oz lemon juice
- 10 oz baby gold potatoes, cut in half
- 6 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 2 tbsp all-purpose flour
- 1 - 2 tsp soy sauce, light
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 603.3 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 Std.
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 dk
Classic Mashed Potatoes
50 Min
Lemon Garlic White Rice
35 Min
Cutter Fermented Onions
72h 30min
Potato Gratin (TM6)
1ωρ. 10 λεπτ.
Meatloaf
1sa 20 dk
Slow Cooked Beef Stroganoff
7hod.
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30min
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35 Min
Loaded Potato Soup
30min