Karpatka

Karpatka

5.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
20 kusů

Składniki

Těsto
  • 310 gramů vody
  • 160 gramů másla pokojové teploty, na kousky
  • 160 gramů hladké mouky
  • 6 vajec
Krém
  • 940 gramů mléka
  • 100 gramů vanilkového pudingu, v prášku
  • 5 žloutků
  • 380 gramů másla pokojové teploty, na kousky
  • 200 gramů moučkového cukru plus na posypání
  • 2 ½ čajové lžičky domácího vanilkového cukru
    5 čajových lžiček vanilkového cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kus

Sód 49.9 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1434.2 kJ / 342.8 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...