Søndags lammesteg

Søndags lammesteg

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portioner

Składniki

  • ansjosfileter i olie
    6
  • rosmarin, frisk kun blade
    1 kvist
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    4 kviste
  • kapers skyllet
    1 spsk
  • grønne oliven, uden sten
    40 g
  • fed hvidløg
    3
  • citronsaft
    20 g
  • olivenolie plus ekstra til dryp
    20 g
  • grov sennep
    2 tsk
  • sort peber, stødt plus ekstra til krydring
    ½ tsk
  • citronmyrte, tørret (valgfrit)
    ½ tsk
  • lammebov, udbenet (se tip)
    1500 - 1800 g
  • pinjekerner til drys (valgfrit)
  • hvidvin
    100 g
  • gulerødder skåret i skiver
    2
  • løg, brune skåret i tern
    2
  • salt til krydring

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 854 mg
Białko 78.3 g
Kalorie 4766.9 kJ / 1135 kcal
Tłuszcz 84.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 31.9 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie