Jerk-marineret kylling med ananas-slaw

Jerk-marineret kylling med ananas-slaw

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 portioner

Składniki

Jerk kylling
  • forårsløg trimmede og skåret i tre
    6
  • fed hvidløg
    6
  • habanero chilier trimmede (se tip)
    1 - 2
  • ingefær skrællet
    2 cm
  • farin
    80 g
  • allehånde, stødt
    2 tsk
  • kanel, stødt
    1 tsk
  • muskatnød, stødt
    ½ tsk
  • timian, tørret
    1 spsk
  • soyasauce
    40 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    40 g
  • salt
    1 tsk
  • hele kyllingelår overfladen snittet
    4
Ananas slaw
  • hvidkål (ca. 400 g), skåret i stykker (5 cm)
    ½
  • ananas, frisk (ca. 250 g), skrællet, udkernet og skåret i stykker (4 cm)
    ½
  • forårsløg trimmede og skåret i tre
    3
  • vindruekerneolie (se tip)
    20 g
  • limesaft
    20 g
  • honning
    1 tsk
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser
  • lime skåret i både, til servering
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1709.5 mg
Białko 57.3 g
Kalorie 3967.8 kJ / 944.7 kcal
Tłuszcz 64.3 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie