Yoğurt Soslu Buğday Salatası

Yoğurt Soslu Buğday Salatası

4.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porsiyon

Składniki

  • aşurelik buğday 1 litre su ile 8 saat ıslatılıp süzülmüş (ıslatılmamış hali 250 g)
    250 g
  • su
    2000 g
  • tuz
    2 ¾ tk
  • fındık turp ince dilimlenmiş
    100 g
  • konserve mısır suyu süzülmüş
    140 g
  • salatalık küp küp doğranmış
    100 g
  • kiraz domates ikiye bölünmüş
    150 g
  • beyaz peynir, sert kabaca ufalanmış
    50 g
  • frenk soğanı ince dilimlenmiş
    10 dal
  • yoğurt yağlı
    200 g
  • diş sarımsak (isteğe bağlı)
    1
  • hardal
    10 g
  • bal
    10 g
  • sirke
    15 g
  • zeytinyağı
    10 g
  • limon suyu
    10 g
  • toz karabiber
    ⅛ - ¼ tk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 627 mg
Białko 9 g
Kalorie 1083 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...