Buğdaylı Tavuklu Salata

Buğdaylı Tavuklu Salata

4.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porsiyon

Składniki

  • su
    500 g
  • tuz
    1 tk
  • buğday
    150 g
    kavuzlu buğday
  • kapya biber küp küp doğranmış (yakl. 0.5 cm)
    200 g
  • tavuk göğsü şeritler halinde kesilmiş (yakl. 5 cm x 1 cm)
    300 g
  • sızma zeytinyağı
    50 g
  • toz karabiber
    2 tutam
  • badem
    40 g
  • soğan
    40 g
  • taze ot (örn. kişniş, maydanoz), sadece yaprakları
    4 - 5 dal
  • şarap sirkesi
    20 g
    20 g balzamik sirke
  • limon suyu (opcjonalnie)
    20 g
  • tuz tat vermek için ekstra tuz
  • toz karabiber tat vermek için ekstra karabiber
  • körpe roka
    60 g
  • dolmalık fıstık
    20 g
    20 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Kalorie 292 kcal / 1224 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...