Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Borůvková omáčka
- 100 gramů borůvek
- 50 gramů cukru
- 1 polévková lžíce vody
Panna cotta
- 500 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 250 gramů plnotučného mléka
- 140 gramů cukru
- 15 gramů plátků želatiny, namočených na 10 minut do studené vody a vymačkaných
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 948.4 kJ / 226.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 27.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ovocná omáčka (Coulis)
10 min
Kávová omáčka
35min
Panna cotta dort s jahodami
6 Std. 30 Min
Jogurtovo-limetkový mousse s jahodovou omáčkou (coulis)
2h 15min
Čokoládová panna cotta
4 Std. 5 Min
Smetanový krém "Piňa Colada"
1h 20 min
Vaječný likér z domácího salka
2h 20 min
Tiramisu jogurt
12h
Panna cotta
6h 15min
Cupcaky tiramisu
1h
Cheesecake s bílou čokoládou a pistáciovou polevou
11h 30min
Mini cheesecaky ve skleničce
4 Std.