Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g queijo-creme à temperatura ambiente
- 80 g óleo vegetal
- 150 g açúcar
- 120 g leite
- 6 ovos à temperatura ambiente
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 60 g farinha de milho
- Água quente, q.b. p/ cozer
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1470.4 kJ / 351.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 166.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4hod. 5min
Mimosas
25min
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2 Std.
Verrines de rabanete e queijo de cabra fresco
20 min
Nuggets de frango com dip de parmesão
30 min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolo de pera com limão cristalizado e calda de limão - TM6
3h
Panacota com coulis de morango
6 Std. 25 Min
Ceviche no ananás
6h 15min
Colchão de noiva
1h 10min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 godz.
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min