Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 125 g açúcar
- 3 ovos
- 150 g manteiga
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 40 g cacau em pó
- 60 g farinha tipo 55
- 50 g avelã
- 50 g pepitas de chocolate
Ganache
- 400 g leite
- 400 g natas
- 100 g açúcar
- 130 g gemas de ovo (5 gemas aprox.)
- 450 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4689.2 kJ / 1120.8 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 82.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabuleiro doce
50min
Torta de chocolate
Brak ocen
Perca com crosta de café
Brak ocen
Pão recheado com cebola e queijo
1h 35min
Creme de barrar de café
15min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20min
Tarteletes de chocolate e gengibre da Cristina Sobrinho
1h
Tarte de cogumelos
50min
Bolos de noz pecan e xarope de ácer a vapor
1 Std. 25 Min
Lápis de cor energéticos
1h
Torrão de chocolate
2h
"Arroz" de couve-flor com vegetais e molho de amendoim
40min