Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de arroz para sushi
- 530 g agua, más un extra para remojar
- 3 cdas de vinagre de arroz, natural (ver tip)
- 1 ½ cdas de azúcar
- 2 cditas de sal
- 14 camarones medianos crudos, pelados y desvenados
- 7 hojas de alga nori, en mitades
- 1 zanahoria pelada y en juliana
- ½ pepino sin semillas y en juliana
- 1 aguacate, en rebanadas finas
- pasta de wasabi, lista para usar, para servir
- salsa de soya, para servir
- jengibre encurtido, tipo "beni shoga", para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 476.9 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 373.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nigiri sushi
1h
Aderezo de Oriente Medio para verduras a la parrilla
Keine Bewertungen
Raspado de tamarindo
20 min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Cazuela de requesón
45min
Donas de sushi
50min
Sushi California
1h
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1h 25min
Portobello en rodajas con chimichurri de aguacate
30min
Onigirazu (sándwiches de arroz japoneses)
1h 10min
Hummus de betabel
30min
Bowl de atún y aguacate
50min