Tosta de salada de beterraba com queijo halloumi

Tosta de salada de beterraba com queijo halloumi

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

Descascar legumes
  • beterraba c/ casca, cortada em metades (2 cm de largura aprox.) (ver dica)
    500 g
  • pastinaca c/ casca, cortada em pedaços (5 cm aprox.) (ver dica)
    200 g
  • água
    600 g
Salada de beterraba
  • água
    600 g
  • queijo halloumi cortado em triângulos (2 cm de espessura aprox.)
    400 g
  • azeite p/ fritar
    1 c. sopa de
  • noz
    30 g
  • aneto, fresco só as folhas
    10 g
  • cebola
    60 g
  • alho
    1 - 2 dentes de
  • iogurte grego
    220 - 250 g
    220 - 250 g iogurte natural
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    10 g
  • vinagre branco
    1 - 2 c. sopa de
  • rábano picante em conserva
    1 - 2 c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    ¼ - ½ c. chá de
  • Pão integral torrado, cortado em fatias q.b. p/ servir
  • Rúcula q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 499.7 kcal / 2090.9 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Sód 1349.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...