Mantarlı Ay Çekirdeği Ezmesi

Mantarlı Ay Çekirdeği Ezmesi

2.3 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsiyon

Składniki

  • ay çekirdeği içi
    100 g
  • su
    230 g
  • beyaz şarap
    10 g
    10 g su
  • kültür mantarı büyükler dörde küçükler ikiye bölünmüş
    100 g
  • zeytinyağı
    50 g
  • soğan parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm)
    60 g
  • su (bk. Öneriler)
    30 g
  • tuz
    ¼ tk
  • karabiber damak tadına göre
    ¼ - ½ tk
  • soya sosu (opcjonalnie)
    6 - 7 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 257.3 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 445.8 kJ / 106.5 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...