Sandwichs au pesto d'épinards

Sandwichs au pesto d'épinards

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

  • 200 g d'eau
  • 70 g de beurre en morceaux
  • 500 g de farine de blé
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
    4 g de levure déshydratée
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 50 g de parmesan en morceaux
  • 150 g pousse d'épinards frais
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de noix de cajou grillées, non salées
  • 120 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 - 2 pincées de poivre noir moulu
  • de la salade verte
  • mélanges de légumes (par ex. : concombre, poivron rouge, courgette, poivron jaune, olives...)
  • 1 - 2 œufs cuits durs, en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506 mg
Białko 17 g
Kalorie 2801 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...