Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蒸米饭及蔬菜
- 1400 克 水
- 1 茶匙 盐
- 5 克 油
- 200 克 任何种类的长米
- 40 克 葡萄干
- 400 克 白花菜,切小朵 (2-3厘米)
- 300 克 红甜椒 ,切块(2-3厘米)
饼干
- 220 克 黄油 ,室温软化
- 230 克 红糖
- 1 颗 蛋
- 300 克 面粉
- 60 克 燕麦片
- ½ 茶匙 泡打粉
- 1 茶匙 小苏打
- ½ 茶匙 盐
- 10 克 天然香草糖
- 面粉 ,撒粉用
调料
- 70 克 洋葱 ,切块
- 1 - 2 瓣 蒜头 ,依个人口味调整
- 60 克 油
- 70 克 水
- 45 克 鲜榨青柠汁
- 1 ½ 茶匙 咖喱粉
- 1 ½ 茶匙 肉桂粉
- 1 ½ 茶匙 甜红辣椒粉
- ¾ 茶匙 姜黄粉
- ¾ 茶匙 干姜粉
- 2 - 3 小撮 卡宴红辣椒粉
- 10 克 红糖
- 1 茶匙 盐
酸奶蘸酱
- 100 克 法式酸奶油
- 100 克 酸奶
- 15 克 鲜榨青柠汁
- 5 克 青柠檬皮
组合
- ½ 把 新鲜香菜 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 6156.2 kJ / 1471.4 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 194.1 g
- Tłuszcz
- 70.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.7 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1932.9 mg