Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 vejce
- 150 gramů krupicového cukru
- 450 gramů hladké mouky
- 260 gramů Hery, pokojové teploty, na kousky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřince, na čtvrtky
- 80 gramů vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
- 50 gramů plátků mandlí
- 80 gramů rozinek
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1179.3 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 194.6 mg
Alternatywne przepisy
Květáková rýže
10 min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1 godz.
Citrónová babeta
1h 20min
Bílkový chlebíček s mákem a jablky - 2024
1 godz.
Mřížkový koláč s tvarohem
1h 20min
Maková bábovka
1 godz.
Buchty s povidly
2h 20min
Makové dortíčky
2 godz. 40 min
Rychlý rebarborový koláč
50 min
Švédský mrkvový dort
1 godz.
Vánoční biskupský chlebíček - 2022
55 Min
Mazanec
2 godz. 15 min