Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 500 gramů hladké mouky
- 250 gramů žitné mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce kmínu, celého
- 1 polévková lžíce slunečnicových semínek, plus extra na posypání
- 1 polévková lžíce dýňových semínek, plus extra na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 383 mg
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Podmáslový chléb
4h 35min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Špaldovo-mrkvový chléb
1 Std. 40 Min
Rychlý chléb
50 Min
Celozrnný horský chléb
1 Std. 30 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Pivní chléb
3h 40 min
Celozrnné špaldové housky
35min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min