Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 gramů škvarků
- 250 gramů mléka
- 1 rovná polévková lžíce cukru, krupice
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 3 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů hladké mouky, plus extra na posypání těsta
- 5 žloutků
- ½ čajové lžičky soli (viz tip)
- 1 polévková lžíce kmínu, celého
- ½ polévkové lžíce hrubé soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 731 kJ / 174 kcal
- Białko
- 15.08 g
- Węglowodany
- 16.46 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 min
Bábovka s vaječným likérem
1h 10 min
Škvarkoví šneci se zelím
1h 5 min
Chlupaté knedlíky
1h 5 min
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Hluchec
2h
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min
Sýrové rohlíčky s česnekem
1 Std. 40 Min
Vdolečky s povidly
1h 30 min
Bramboráky
45min
Povidlové buchty
2h 10min
Škvarková pomazánka
5 min