Torta di ricotta

Torta di ricotta

4.3 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • limone preferibilmente biologico, la scorza
    ½
  • di farina + q.b.
  • di burro a pezzi + q.b.
    100 g
  • di zucchero
    250 g
  • di farina + q.b.
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • uova
    3
  • di latte
    50 g
  • di ricotta
    300 g
  • di uvetta sultanina (opcjonalnie)
    50 g
  • lievito alimentare (2 cucchiaini rasi)
    ½ bustina
  • di mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) tostate
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 488 kcal / 2042 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 74.4 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...