Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Caldo de vegetais e gengibre
TM6

Caldo de vegetais e gengibre

(Brak ocen)

Składniki

  • 350 g vegetais para sopa limpos, cortados em pedaços (2-3 cm) ou restos (ex: cascas de cenoura ou de aipo)
  • 1 chalota c/ casca, cortada ao meio
  • 1 pedaço de gengibre fresco c/ casca (20 g aprox.)
  • 50 g cogumelos shitake secos
    lub 50 g cogumelos secos
  • 100 g pimento vermelho cortado em pedaços (3 cm)
  • 2 dentes de alho c/ pele, esmagados
  • 2 talos de erva-príncipe cortados em pedaços
  • 1 anis estrelado
  • 1 malagueta
  • 1400 g água
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 30 g sumo de lima
  • 10 g molho de peixe
  • 40 g molho de soja

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
618.2 kJ / 147.8 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
31.4 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
6.4 g
Sód
1679.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy