Oxfilé (rare) med béarnaisesås

Oxfilé (rare) med béarnaisesås

4.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portioner

Składniki

  • oxfiléer (à ca. 180-200 g, 3 cm tjocklek)
    4
  • salt
    2 tsk
  • svartpeppar, malen
    ¾ tsk
  • färsk timjan
    4 kvistar
  • vatten (cirka, se tips), plus extra för att täcka påsarna
    1400 g
  • saft av citron, nypressad (från ½ citron)
    30 g
    1 struken msk askorbinsyra
  • schalottenlök
    50 g
  • färsk dragon endast blad
    1 - 2 kvistar
  • torrt vitt vin
    50 g
  • vitvinsvinäger
    1 msk
  • osaltat smör i bitar, plus extra att bryna i
    200 g
  • äggulor
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 93 mg
Białko 46 g
Kalorie 2926 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 56 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie