Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mistura de legumes (cenoura, cebola, aipo, abóbora, alho-francês) cortados em pedaços
- 20 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 300 g batata cortada em pedaços
- 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de folhas de tomilho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 404 kJ / 96.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 133.4 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de legumes com sementes de abóbora
40min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min
Creme de espinafres
40min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Sopa 2 feijões
45min
Creme de legumes versátil
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Creme de curgete e brócolos
35min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Creme de curgete e abóbora
50min