Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 150 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 200 g farinha tipo 55
Massa
- 80 g leite
- 80 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- 50 g manteiga
- 4 gemas de ovo
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1h 30min
Mini guardanapos
25min
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4h 5 min
Éclairs de chocolate
2h
Churros com chocolate quente
45min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4h 20min
Tripas
55min
Croissants
2h
Creme de pasteleiro
15min
Pastéis de nata
45min
Pão com chouriço
1h 30min
Broa de milho
2u. 20min