Urządzenia i Akcesoria
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water9 oz
-
active dry yeast1 ⅛ tsp
-
pasta flour (type 00)14 ½ oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
sea salt1 tsp
Cashew Mozzarella
-
cashews12 ½ oz
-
water plus extra to soak15 oz
-
ice water for water bath
-
nutritional yeast1 tsp
-
salt1 tsp
-
citric acid½ tsp
-
all-purpose flour, to sprinklecornmeal to sprinkle
-
pizza sauce
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
280.7 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
807 kJ /
192.9 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Thin Crust Pizza Dough
2 godz. 30 min
No Starter Sourdough Bread
23 godz.
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)
1 godz. 30 min
Blueberry Iced Latte
10 min
Cashew Milk
5 min
Chocolate Covered Strawberries and Hot Cocoa for Two
40 min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5 godz. 40 min
Hazelnut Milk
15 min
Champurrado
20 min
Chai-Spiced Bread
1 godz. 30 min
Brioche Buns
2 godz.