Urządzenia i Akcesoria
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water9 oz
-
active dry yeast1 ⅛ tsp
-
pasta flour (type 00)14 ½ oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
sea salt1 tsp
Cashew Mozzarella
-
cashews12 ½ oz
-
water plus extra to soak15 oz
-
ice water for water bath
-
nutritional yeast1 tsp
-
salt1 tsp
-
citric acid½ tsp
-
all-purpose flour, to sprinklecornmeal to sprinkle
-
pizza sauce
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
280.7 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
807 kJ /
192.9 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1h
Cheese Blintz Soufflé
1h 10min
Slow Cooked Potatoes (TM6)
45min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1h 20min
Steamed Whole Grain Bread
3h 25min
Frozen Yogurt with Honey and Olive Oil
8h
Mini Pizzas
1h 30min
Salmorejo (Cold Tomato Soup)
35min
Chamomile Tea Latte
10min
Vegan Huevos Rancheros
4h 45min
Go-To Pizza Dough
1h