Banana Nut Bundt Cake

Banana Nut Bundt Cake

4.7 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices

Składniki

  • unsalted butter diced, plus extra to grease
    4 oz
  • dark brown sugar
    7 oz
  • ripe bananas in pieces
    7 oz
  • buttermilk
    2 oz
  • vanilla extract
    1 tsp
  • large eggs
    2
  • all-purpose flour
    7 oz
  • baking soda
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • chopped pecans
    3 oz
Caramel Sauce
  • sugar
    9 oz
  • heavy whipping cream divided
    7 oz
  • water divided
    36 oz
  • unsalted butter divided, 1 oz cold, in 1 cube (1 in.) and 0.5 oz room temperature
    1 ½ oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • vinegar
    1 tbsp
  • chopped pecans to garnish

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 658 kcal / 2753 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 34.6 g
Węglowodany 83.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 365 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...