Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
Carrot Cake
-
unsalted butter to grease
-
2 oz walnutspecans2 oz
-
carrots cut into pieces (approx. 6 carrots)12 oz
-
all-purpose flour9 oz
-
brown sugar2 ½ oz
-
sugar9 oz
-
ground cinnamon1 tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground cardamom⅛ tsp
-
baking soda2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
large eggs3
-
4 oz avocado oilgrapeseed oil4 oz
-
pineapple chunks (approx. 14 oz), drained1 can
-
buttermilk6 oz
-
vanilla1 tsp
-
salt½ tsp
Cream Cheese Frosting
-
unsalted butter cut into pieces5 ½ oz
-
cream cheese cut into pieces8 oz
-
confectioners sugar8 oz
-
vanilla1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
481.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
2542.5 kJ /
607.7 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana Bread
1 godz. 50 min
Classic Yellow Cake
1 godz. 30 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Lemony Bunny Bread Rolls
2 godz. 40 min
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Waffles
25 min
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1 godz. 20 min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Fruit Tart
2 godz. 40 min
Apple Pie
3 godz. 30 min
Banana Walnut Muffins
35 min
Pancakes and Waffles
40 min