Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano, en cubos
- 650 g de agua
- 1 cda de concentrado de caldo de verdura o pescado
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 3 pizcas de azafrán, o al gusto
- 1 diente de ajo, pelado
- 100 g de cebolla, en trozos
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 200 g de arroz arborio
- 60 g de vino blanco
- 150 g de camarones chicos, pelados
- 12 camarones grandes, pelados y limpios, para decorar
- crema ácida, al gusto
- cebollín, finamente picado, al gusto
- 30 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 7619.1 kJ / 1821 kcal
- Białko
- 62.7 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 90.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.2 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 4312.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50 menit
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Camarones al ajillo
25min
Salsa blanca italiana
20 menit
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30min
Risotto con calabacita y tocino
35min
Crepas con salmón ahumado y crema de queso
50 menit
Menú: Sopa de calabaza. Pescado con arroz y verduras. Crumble de manzana y pera
1j
Risotto de camarón y espárragos
45min
Puré de papa y poro
40min
Stroganoff de res TM6
1j
Puré de papa
50 menit