Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelar papas
- 1200 g de agua, para pelar
- 2 cdita de aceite de oliva extra virgen (ver tip)
-
480
g de papa balmoral, (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g de papa (aprox. 5 cm de ancho) -
480
g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
Puré de papas
-
150
g de caldo de verduras
lub 150 g de agua con 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo - 90 g de leche entera
- 60 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1284.1 kJ / 306.9 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 625.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Puré de papa y camote con chile morita
45 Min
Papas cambray al vapor (300-600 g) en cestillo
35min
Manojos de ejotes y papas al vapor
55min
Pastel de papa
1 Std. 10 Min
Puré de papa y poro
40min
Stroganoff de res TM6
1小时
Cubos de carne de res dorados (término medio) TM6
15 Min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45 Min
Coleslaw con aderezo de mostaza y miel
15 Min