Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelar papas
- 1200 g de agua, para pelar
- 2 cdita de aceite de oliva extra virgen (ver tip)
-
480
g de papa balmoral, (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g de papa (aprox. 5 cm de ancho) -
480
g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
Puré de papas
-
150
g de caldo de verduras
lub 150 g de agua con 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo - 90 g de leche entera
- 60 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1284.1 kJ / 306.9 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 625.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de papa
1 Std. 10 Min
Puré de papas
50 Min
Puré de papas al estilo Argentino
50 Min
Tortilla española baja en grasa
45 min
Goulash
1h 40min
Fajitas con carne de res deshebrada TM6
3h
Manojos de ejotes y papas al vapor
55 Min
Risotto con calabacita y tocino
35 min
Papas a la francesa TM6
1 Std. 15 Min
Pollo y cebolla cambray dorada y desmenuzada TM6
15min
Puré de papa y poro
40 Min
Stroganoff de res TM6
1 Std.