Urządzenia i Akcesoria
紅燒冬菇珍珠鮑
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份
Składniki
-
油10 克
-
蔥 (約50克),切段5 根
-
薑 (約15克)10 片
-
蒜頭5 粒
-
500 克 雞高湯水500 克
-
醬油40 克
-
冰糖40 克
-
紹興酒1 大匙
-
冬菇 (大花菇),浸泡2小時10 朵
-
蠔油2 大匙
-
帶殼九孔鮑 (珍珠鮑),去殼去腸洗淨30 隻
-
水500 克
-
青江菜 洗淨對切6 顆
-
油1 大匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1014.3 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
5121 kJ /
1225.1 kcal
Tłuszcz
125.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
點一桌年夜飯
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan