紅燒冬菇珍珠鮑

紅燒冬菇珍珠鮑

5.0 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 10 克
  • (約50克),切段
    5 根
  • (約15克)
    10 片
  • 蒜頭
    5 粒
  • 500 克
    500 克 雞高湯
  • 醬油
    40 克
  • 冰糖
    40 克
  • 紹興酒
    1 大匙
  • 冬菇 (大花菇),浸泡2小時
    10 朵
  • 蠔油
    2 大匙
  • 帶殼九孔鮑 (珍珠鮑),去殼去腸洗淨
    30 隻
  • 500 克
  • 青江菜 洗淨對切
    6 顆
  • 1 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1014.3 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 5121 kJ / 1225.1 kcal
Tłuszcz 125.2 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...