Kartoffel-porresuppe med sprød røget skinke

Kartoffel-porresuppe med sprød røget skinke

4.3 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portioner

Składniki

  • ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til servering
    25 g
  • porrer fint skåret
    80 g
  • kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
    380 g
  • Karl Johan-svampe, tørrede gennemblødt og klemt
    10 g
  • vand
    380 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • parmaskinke skåret i tynde strimler
    1 skive
  • purløg, frisk fint hakket
    4 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.5 g
Kalorie 1347 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie