Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe

5.0 6 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • olivenolie plus ekstra til servering
    20 g
  • smør
    20 g
  • skalotteløg skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    60 g
  • blomkålsbuketter (nettovægt)
    500 g
  • kartofler skåret i mindre stykker (1-2 cm)
    200 g
  • vand
    600 g
  • grøntsagsbouillon
    1 spsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • muskatnød, stødt
    2 knivspids
  • purløg, frisk fint hakket
    10 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 828 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie