Varm karameldrik

Varm karameldrik

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

Karamelsauce
  • sukker
    250 g
  • fløde, min 30 % fedt
    200 - 250 g
  • vand
    30 g
  • citronsaft
    1 tsk
  • smør, usaltet
    30 g
Karamelmælk
  • mælk
    600 g
  • stjerneanis
    1
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
  • havsalt, flager
    2 knivspidser

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 125 mg
Białko 0 g
Kalorie 559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie