Somonlu ve Çin Lahanalı Pirinç Salatası

Somonlu ve Çin Lahanalı Pirinç Salatası

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porsiyon

Składniki

Dereotu sosu
  • ekşi krema
    50 g
    50 g quark
  • süt
    20 g
    20 g su
  • dereotu yaprağı
    3 - 4 dal
  • kapari turşusu
    1 tk
  • tuz
    ¼ tk
Pirinç ve somon
  • diş sarımsak
    1
  • tuz ekstra 1-2 tutam tuz
    ½ tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • limon kabuğu ince bir şerit halinde soyulmuş (yakl. 1 cm x 4 cm), sadece sarı kısımları
    ½
  • taze soğan dilimlenmiş (1-2 cm)
    1 - 2
  • maydanoz sadece yaprakları
    4 dal
  • limon suyu
    15 g
  • toz zerdeçal
    ½ tk
  • kepekli pirinç
    80 g
  • su
    1200 g
  • pak choi (Çin lahanası)
    250 g
  • somon fileto, derisiz, kılçıksız
    150 g
  • limon suyu
    1 yk
  • dereotu yaprağı
    1 dal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 23 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...