Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 г лука, нарезанного половинками
- 1 зубчик чеснока
- 85 г оливкового масла
-
½
ч.л. молотого кайенского перца, по вкусу
lub ½ ч.л. крупномолотого перца чили, по вкусу - 1000 г свежих мидий, ракушки почистить и помыть
- 200 г рубленых томатов, консервированных или свежих
- 100 г сухого белого вина
- 1 щепотка соли
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g