Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 апельсин для цедры и сока
- 1 лимон для цедры и сока
- 700 г воды
- 400 г картофеля, нарезанного кусочками
- 400 г цуккини, нарезанных дольками (5 мм)
- 80 г сливочного масла, плюс немного для смазывания
- 4 куска филе трески (по 150-200 г каждый)
- ½ ч.л. соли, по вкусу
- ½ ч.л. молотого черного перца, по вкусу
- 1 ч.л. семян аниса
- 3 веточки свежей измельченной петрушки, только листья
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g