Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 г воды
- 350 г картофеля, нарезанного кусочками (3-4 см)
- 1 ½ ч.л. соли
- 350 г овощной смеси, нарезанной кусочками (напр., спаржи, цветной капусты, моркови)
- 2 свежих форели (примерно по 220 г) без чешуи
- 2 лимона, включая лимон для сервировки
- ¼ ч.л. молотого черного перца, по вкусу
Голландский соус
- 100 г сливочного масла, нарезанного кусочками
- 4 яичных желтка
- 50 г белого вина
- 10 г лимонного сока
- ½ ч.л. соли
- ¼ ч.л. молотого черного перца, по вкусу
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 3694 kJ / 882 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 7.1 g