Veganske vafler med spinat

Veganske vafler med spinat

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner

Składniki

  • hvedemel
    250 g
  • bagepulver
    1 ½ teske
  • soyamælk
    320 g
  • vegetabilsk olie (f.eks. græskarfrø, solsikkefrø, fleksfrø...)
    30 g
  • sort peber, friskkværnet
    1 knivspids
  • citronsaft, friskpresset
    ½ tsk
  • salt
    ½ tsk
  • fed hvidløg
    1
  • basilikumblade
    6
  • hvide bønner drænet (ca. 1 dåse)
    240 g
  • tørrede tomater i olie, drænet, skåret i stykker
    100 g
  • blandede frø (f.eks. græskarfrø, solsikkefrø, flexfrø...)
    25 g
  • salt
    ½ teske
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 665.3 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1908.6 kJ / 456.2 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 17.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 121.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie