Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- manteca para enmantecar el molde
- harina para enharinar el molde
- 300 g de chocolate amargo en trozos
- 400 g de manteca en trozos
- 300 g de azúcar
- 8 huevos a temperatura ambiente
Cobertura
- 300 g de dulce de leche
- 300 g de crema chantillí casera
- 300 g de merengue italiano casero
- virutas de chocolate, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3407 kJ / 815 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bondiola con cremoso de batata
1u. 20min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastafrola de membrillo
2u.
Cuadraditos de limón y amapola
45 min
Humita
50min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Chipa
30min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Galletitas de manteca
50min
Alfajores de nuez
1u.
Budín de naranja
1u.
Budín de mandarinas
55min