Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 375 g de leche
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 10 g de levadura de panadería deshidratada - 500 g de harina 000 y algo más para espolvorear
- 40 g de azúcar
- 15 g de miel
- 10 g de sal
Vueltas
- 250 g de manteca bien fría
- 25 g de harina 000
Horneado
- 1 huevo
- 1 cucharadita de azúcar impalpable
Almíbar
- 150 g de agua
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 960 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Ñoquis de papa
1h 30min
Alfajorcitos de maicena
1 godz. 50 min
Pastafrola de membrillo
2h
Mantecados o Miguelitos
2h 10min
Cuadraditos de limón y amapola
45 Min
Ñoquis con salsa rosa
2 godz. 25 min
Pepitas
55 Min
Tortas fritas
1 Std. 5 Min
Empanadas de humita
1h 30min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Galletitas de manteca
50 min
Budín de mandarinas
55 Min