Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 375 g de leche
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 10 g de levadura de panadería deshidratada - 500 g de harina 000 y algo más para espolvorear
- 40 g de azúcar
- 15 g de miel
- 10 g de sal
Vueltas
- 250 g de manteca bien fría
- 25 g de harina 000
Horneado
- 1 huevo
- 1 cucharadita de azúcar impalpable
Almíbar
- 150 g de agua
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 960 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Mantecados o Miguelitos
2小时 10 分钟
Salchichón de chocolate
5h 10min
Pepitas
55min
Galletitas de manteca
50min
Bizcochitos de grasa
40min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Empanadas de bondiola a la barbacoa
1 Std. 25 Min
Alfajorcitos de maicena
1 Std. 50 Min
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Tortas fritas
1 godz. 5 min
Chipa
30min