Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles pobres
- 6 ovos
- 300 g açúcar
Pão-de-ló
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 5 ovos
- 250 g açúcar
- 90 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728 kJ / 414 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leite-creme conventual
15min
Pão-de-ló
55min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Leite-creme frito
4h 30 min
Bolo de noz
45min
Tigelada familiar
1h 10min
Tarte de maçã em massa filo
40min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Pão-de-ló de água
50min
Leite creme espesso
15min
Pastéis de nata
45min
Molotof ao vapor
30min