Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů mléka
- 60 gramů krupicového cukru
- ½ kostky čerstvého droždí
- 500 gramů hladké mouky
- 80 gramů másla, rozpuštěného
- 2 žloutky
- 20 gramů vanilkového cukru
- ½ čajové lžičky citrónové kůry
- 1 špetka soli
- mák na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1048.8 kJ / 250.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 24.8 mg
Alternatywne przepisy
Máslové houstičky
1 godz.
Anglické rohlíky
1 godz. 40 min
Moravské koláče
3 godz.
Křupavý jogurtový chléb
3 godz.
Domácí rohlíky
2 Std. 35 Min
Bagety
35 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Mléčný chléb
2h 20 min
Loupáky
3h 25min
Skládaný bylinkový chléb
1 Std. 20 Min
Povidlové buchty
2h 10 min