Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter dough
- 80 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 130 g baker's flour
Dough
- 120 g sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 orange, zest only, no white pith
- 60 g milk
- 70 g unsalted butter, room temperature
- 2 eggs
- 4 tsp dried instant yeast
- 30 g orange blossom water (see Tips)
- 450 g baker's flour
- 1 pinch sea salt
Assembly and decoration
- 1 egg, beaten
- 100 - 150 g mixed glacé fruit
- 30 g flaked almonds
- 50 g sugar (moistened with a few drops of water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1461.6 kJ / 349.3 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 41.1 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.
Berry and cream sponge "omelettes"
25 min
Maple-Buttered Rum Cider
Brak ocen
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Crêpes
1j 15 menit
Caterpillar chocolate roll
3h 15min
Black sesame mochi ice cream
23j
Portuguese-style crème brûlée
25 min
Poppy seed strudel
3h 15min
Triple layer bundt cake
1 Std. 30 Min
Mini Classic Polish "torts"
2sa 30 dk