Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g white rice flour
- 200 g gluten-free rolled oats
- 60 g tapioca starch
- ½ tsp xanthan gum
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp salt
- 170 g unsalted butter, diced
-
185
g golden brown sugar
lub 185 g dark brown sugar - 115 g sugar
- 45 g plain Greek yoghurt
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 285 g dark chocolate chips, gluten free
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 571.6 kJ / 136.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 99.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Gluten Free Dinner Rolls
1 Std. 55 Min
Almond tortillas
1 Std. 30 Min
Everyday Gluten Free Banana Bread
1 Std.
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45min
Rainbow Cake
2h 45min
Gluten Free Brownies
1 Std. 20 Min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies
2h
Gluten free tortillas
40min
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30min